Bergkristal nogmaals

Mijn favoriete steen.

Wat deed Hildegard von Bingen allemaal met deze steen? Ze gebruikte bijna altijd een Bergkristalschijf en liet die in de zon opwarmen om te gebruiken.De volgende aandoeningen ging zij ermee genezen.

  • Schildklierfunctiestoornissen: zowel te snel als een te traag ( Hyper- en hypothyreoïdie)Een Bergkristalschijf opgeladen in de zon werd op de schildklier gelegd. Maar ze raadde ook aan een ketting van Bergkristal te dragen omdat die continu op de juiste plek kon werken.
  • Hart, maag en darm stoornissen veroorzaakt door te snelle schhildklier:Hier werd het drinken van Bergkristalwater aanbevolen.( steen in water gelegd voor langere tijd , en het water dan gebruiken)
  • Syncope: ontstaan volgens haar door een te snelle schidklierwerking. Daardoor bewustzijnsverlies , tonusverlies en zwakke bloedsomloop. Therapie was een Bergkristal ,die in de zon opgeladen was, op hart en zonnevlecht leggen om zo het zenuwsysteem te ontspannen.
  • Lymfeklierzwellingen: vaak bij griep en verkoudheid voorkomend. Viooltjescrȇme op de plek en daarop een Bergkristal. 3 x per dag .
  • Ziekte van Basedow: is ook een ziekte ten gevolge van schildklierstoornis. Hier behandelde ze de uitpuilende ogen. Elke dag Bergkristal op de oogleden leggen. 2 tot 3 maanden lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *