Bergkristal

Bergkristal

De steen die ik het meest gebruik tijdens de Kristaltherapie is de Bergkristal. Ik vind het de mooiste steen die er bestaat.
Chemische formule is SiO2
Kleurloos en behoort tot de Oxiden , Kwartsen.
Primair gevormd, dwz. Dat het is ontstaan door stolling van Magma.Magma is het binnenste van de aarde. Zodra dit aan de buitenkant van de aarde komt bij een vulkaanuitbarsting noemen we het Lava.
Magma kan verschillende samenstellingen hebben. En het magma waar de Bergkristal uit ontstaat is een zuivere Kiezelzuur-oplossing.Het ontstaat in gangen , drusen en spleten in de aarde.
Bergkristal stond in alle vroege culturen al bekend als geneeskrachtige steen.

Werking:
Bevordert helderheid. Zorgt dat we beter zicht krijgen op ons eigen standpunt , zodat we dit verder kunnen ontwikkelen.(heldere steen)

Helpt problemen op een eenvoudige manier op te lossen.

Fantoomkwarts kan helpen grenzen te overwinnen.(fantoomkwarts ontstaat als het kristal in zijn groei pauzes inlast.Dit kunnen miljoenen jaren zijn.)

Het geeft weer gevoel op koude, dove, gevoelloze of verlamde plekken.Geeft balans tussen de beide hersenhelften. Het geeft energie en werkt koortsverlagend en pijnstillend.

Bergkristal versterkt de werking van andere stenen. Je kunt hem dus goed combineren met andere. Wel eerst even uittesten of dat gewenst is. (dmv spiertesten of pendel)

Hildegard von Bingen gebruikte in de Middeleeuwen ook al Edelstenen om mensen te genezen.

Bergkristal werd gebruikt bij schildklier-,hart-,maag- en darmaandoeningen.Verder was er een ziekte die zij Syncope noemde,en waarbij mensen het bewustzijn verliezen, en een tonuszwakte hebben.Bergkristal werd in de zon opgewarmd, en dan op de zonnevlecht gelegd ter ontspanning.Ook lymfklierzwellingen behandelde ze met Bergkristal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *